Hola chicos!

Vorige week had ik als een van de enigen hier nog een extra week Paasvakantie (andere universiteiten hielden het bij 1 week) en de extra tijd werd dan ook goed gebruikt, zowel voor inspannende als voor ontspannende activiteiten. Hoewel er veel tijd kroop in het afmaken van mijn ontwerp maakte een tijdelijke overstap op nachtwerk wel fijne luierdagen op het strand mogelijk. De zomerse temperaturen begonnen nu pas écht en het kortebroekenseizoen maakte eindelijk haar intrede. Toeristgewijs – Spanjaarden zal je nauwelijks of nooit met een short spotten – sjokte ik blij als een kind kortgebroekt door de stad op weg naar de markt of op zoek naar een gezellig terrasje waar ik me een paar uurtjes in mijn boek kon verliezen.

Donderdagavond brak dan het langverwachte bezoek van mama, Annabel en Noor aan die smachtend naar een straaltje zon maar al te graag voet zetten op Valenciaanse bodem. En ze hadden geen beter weekend kunnen kiezen. De dagen die volgden bereikte het kwik voor het eerst een 30tal graden en lieten ze zich probleemloos meezuigen in het gezapige Spaanse ritme met de lispelende tongen en siestadutjes, en ontdekten ze een beetje de wereld die ik hier in 8 maanden tijd heb opgebouwd. Dineren in Russafa op donderdag, verse aardbeien kopen in de mercado central, kuieren in het Turiapark en picknicken op de uitkijkheuvel van het pas afgewerkt parque de Cabezeraop vrijdag. Vervolgens gingen de dames shoppen en kroop ik weer even achter de computer. ‘s Avonds viel Tanto Monta, een studentikoos Montaditosrestaurantje in de buurt van mijn piso in de smaak en werd de locale camarero als supervriendelijk en beleefd bevonden, “Ondanks de tattoo’s!”

 

Zaterdag ontdekten we het historisch centrum met de freewalking tour, iets wat ook al lang op mijn eigen lijstje stond, en ‘s avonds leerde ik hen na de tapas een van mijn favoriete barretjes in het centrum kennen, een piepklein geval dat volledig volgestouwd is met prullaria allerhande gaande van middeleeuwse strijkijzers over kinderpoppen tot licht pornografische vrouwenfoto’s uit de sixties. Una copa de tinto de verano gigante!

Zondag stonden la Ciudad de las Artes y Ciencias en natuurlijk la playa nog op het programma, Thaise voetmassage incluido. Afgesloten werd er in een Paellarestaurantje aan zee waar we met zijn vieren een grote paella mixto (zeevruchten én kip) naar binnen speelden, en voor we het wisten zat ik maandagochtend terug in de les terwijl la familia alweer op Belgische bodem stond. De tijd vliegt!