Terwijl in België de warmste 5 maart ooit ten einde loopt kreunt Valencia nog steeds onder dezelfde wolkbreuk als vorige week. De foto’s en blije berichten van het thuisfront staan in schril contrast met het grijze regenweer hier. Het lijkt wel de omgekeerde wereld! De zin om buiten te komen of iets anders te doen dan series kijken en wat ontwerpen verdwijnt dan ook na het werpen van één blik uit het raam. Gelukkig voorspelt het weerbericht vanaf morgen weer zon en 23 graden…

Zoals reeds vermeld in vorig bericht besloten we vorige week dan maar met zijn vijven te gaan skiën dit weekend! Daad werd bij woord gevoegd en na een erg productieve facebookdiscussie op woensdag was alles in orde voor een weekendje sneeuwpret. Deelnemers waren fransman Adrian, Italiaanse Roberta, Portugezen Tiago en Sofia plus Belg Nico. Zo geschiedde het dat we zaterdagochtend vroeg met de auto van Tiago vertrokken naar Valdelinares in de provincie Aragon, een minidorpje (106 inwoners) op een tweetal uurtjes rijden van Valencia en gelegen op een hoogte van 1600m. We hadden voor de gelegenheid een huisje gehuurd in het dorp, met eigen keuken en 5 bedden, en om de trip zo low-cost mogelijk te maken besloten we zelf te koken en kochten we al het eten al op voorhand. We huurden materiaal ter plekke en aangezien ik geen skikledij had werd er een outfit samengesteld uit geleende jassen, broeken en handschoenen. Vervolgens ging het met al dit materiaal weer de auto in naar de pistes zelf die een 3tal kilometer verder lagen, op 2000m. Hoewel het hier een erg klein skigebiedje betrof amuseerden we ons te pletter, enkel Adri had pech en brak zijn ski al bij de eerste afdaling waardoor hij de rest van de namiddag al slapend in de sneeuw doorbracht. Het was zalig om toch nog eens op een snowboard te staan terwijl ik me er al bij had neergelegd dat dat er dit jaar niet in zou zitten. Ook het weer zat mee, en ‘s avonds zat iedereen dan ook al goed gebruind aan tafel (ahum).

img_2152 img_2003 img_2043

Ook dag 2 zat de sfeer er dik in, werd er gepicknicked op de piste, had Adri deze keer meer geluk (hij verkondigde trots aan jan en alleman dat hij nu zelfs een blauwe piste kon afdalen zonder te vallen), probeerden Roberta en ik het snowpark uit en keerden we ‘s avonds uitgeput terug richting Valencia.
Een zeer geslaagd skitripje waar ik bovendien over een paar dagen een eerste laag bruin aan zal overhouden! (haha)

img_2105 img_2149 collage3

Nu is de week alweer bijna halverwege, worden de plannen om Andalucia te bezoeken tijdens de paasvakantie concreter en tellen we ongeduldig af naar de Fallas die 16 maart beginnen en voor mij het begin inluiden van praktisch een maand vakantie (fallas, week België en 2 weken paasvakantie).
Qué bien vivo!

Hasta el proximo!