Nadat mijn spaanse cursus grondmechanica vorige week haar geheimen voor mij blootlegde en het bijbehorende examen maandag in kannen en kruiken was (of dat is althans de theorie), waren de drie weken vakantie een feit. Wegens geldbesparende en planningontbrekende redenen vertrok Nico echter niet op reis, en aldus brak mijn veruit luiste (meest luie?) week tot nu toe aan. Bovendien vertrek ik volgende week al voor 10 dagen cityhopping, alhoewel het nog te bekijken valt hoe dat precies in zijn werk zal gaan met slechts 10kg handbagage.

Aangezien er dus niks, maar dan ook echt níks gepland was bestond deze week vooral uit slapen tot een kot in de namiddag, films en series checken en uitgaan, hoewel er ook een páár uurtjes portfoliowerk van af konden. Voor de rest gingen we maandagavond met een hele bende + 7 Engelse vrienden van Chris die op bezoek waren eten in een keet die voor 12 euro tapas, een bocadillo en all-you-can-drink bier en sangria serveerden. Uiteraard zat iedereen al vol nog voor de hoofdschotel op tafel stond, en volgens mij waren de engelsen alleen al bijna goed voor een bankroet van de zaak. Hierna vervolgden we onze strooptocht, eerst in de chupitobar (700 verschillende shotjes!) vlakbij mijn appartement om uiteindelijk de avond af te sluiten in Mya, de club die gevestigd is middenin Calatrava’s Ciudad de las Artes y Ciencias. Slechte muziek maar een goeie sfeer!

Voor deze voormiddag had ik me eigenlijk ingeschreven voor het beer-runners evenement (loop 4,5km door het Turiapark, krijg achteraf gratis bier en tapas en bewijs op deze manier dat bier ongeveer even hydraterend is als water na een sportprestatie) maar dat plan werd uiteindelijk gedwarsboomd door het kotfeest bij Adrian gisterenavond dat nogal uitliep. Hoewel velen nog examens hebben houdt dit niemand tegen om er nog eens stevig tegenaan te gaan, en zo verzeilden we uiteindelijk in Superclub in het centrum. Bovendien was dit voor enkele aanwezigen hun laatste avond in Valencia! Mensen beginnen stilaan te vertrekken, hun semester zit erop. De nieuwe erasmusstudenten arriveren dan ook met mondjesmaat. Het wordt dus tijd om nieuwe vrienden te maken.

En zo is er een nieuw hoofdstuk aangebroken, dat hopelijk het eerste kan evenaren maar waarschijnlijk helemaal zal overtreffen! ;-)

Beginnen doen we vanavond met een naar verwachting alweer legendarisch kotfeest hier in Calle Campoamor 51! Thema (chique&shock) is gekozen, facebookguestlist telt al 97 personen, Agua de Valencia staat koud en de onderhandelingen over de playlist gaan een laatste rechte lijn in.
Wordt ongetwijfeld vervolgd