Bijna 2 weken ben ik ondertussen alweer in Valencia. Hoewel ik had verwacht dat het afscheid van Leuven moeilijker zou zijn, viel het eigenlijk heel goed mee. Ik had wel zin in een nieuw hoofdstuk, en bovendien was iedereen die ik ken toch aan het blokken waardoor het vooruitzicht om terug naar mijn zonnige andere thuis te vertrekken een stuk aantrekkelijker werd. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld en werd ik verwelkomd door een stralend zonnetje. Temperaturen rond de 20° zijn zelfs nu meer regel dan uitzondering. Lang leve Valencia!

Al snel bleek echter dat mijn rustige kerstvakantie niet zonder gevolgen kon blijven en verdronk ik heel de week in het werk. Aangezien het de laatste lesweek van het eerste semester was liepen zowat alle vakken af, wat heel wat deadlines, testen en presentaties (die tijdens de vakantie nog zo veraf hadden geleken) met zich meebracht. Gelukkig zit alles er nu op en heb ik het gevoel dat ik het er goed vanaf gebracht heb. Enkel mijn enige examen van komende maandag, grondmechanica, nog proberen fixen en dan mag ik wel zeggen dat ik er een geslaagd semester heb opzitten.

Momenteel wordt er dus veel tijd studerend in de bib doorgebracht, wat vriend en vijand zal verbazen aangezien ik normaal gezien overtuigd tegenstander ben van zulk sociaal kuddegedrag. Tijdens de examenperiode zit ik liever in een joggingsbroek aan mijn eigen bureau met mijn bokes met kalkoenfilet bij de hand (haters gonna hate!) dan me op te tutten, de verplaatsing naar de bib te maken en me vervolgens te ergeren aan die verkouden dude die tegenover me zit of dat irritante kind dat liever haar avondlijke uitspattingen van de dag voordien aan haar vriendinnen verkondigt dan haar boeken open te doen. Zélfs al betekent dit de doodsteek voor mijn grote ambitie om ooit ‘gespot’ te worden natuurlijk! ;) Hier is het echter moeilijk thuis te studeren aangezien niet iedereen examens heeft, er constant muziek op staat en mensen voortdurend binnen en buiten lopen. Bovendien heb ik niet eens een bureaulamp.

Gelukkig zijn er leuke dingen om naar uit te kijken! Na maandag zal ik 3 weken vrij hebben… Voorlopig staan er al een trip naar Sevilla en Faro op het programma en zal ik daarna aansluiten bij mijn Leuvense medestudenten van Existenz voor een weekje Lissabon en Porto, maar daarover later meer. Voor de rest zullen er waarschijnlijk een aantal afscheidsfeestjes plaatsvinden, hoewel de meeste mensen die ik ken gelukkig heel het jaar blijven…

Dat was het voor nu, hasta la vista amigos!