Na een goede afloop van presentaties en testen vorige week vond vandaag mijn eerste ‘examen’ plaats (een test van historia del arte over de leerstof tot nu toe op 20% van de eindscore), en hoewel ik me had voorgenomen zondag een hele dag te studeren werd daar een stokje voor gestoken door enkele onverwachtse omstandigheden. Donderdagavond vergezelde ik Kuba en Ferdi op het eerste officiële beerpong tornooi dat plaatsvond in Number One, een keet waar ik nog nooit geweest was. Dit was waar we elke maandag voor oefenden! Misschien heb ik het hier nog nergens vermeld, maar elke maandag komen we met een hele erasmusbende samen in een bar om te praten, te lachen en natuurlijk om pingpongballen in andermans bier te kegelen. Hoewel het voor sommigen slechts bij ijdele pogingen blijft mogen we zeggen dat wij inmiddels best goed geworden zijn, en zelfs bij een offday is er altijd de troost die een liter bier voor slechts 2 euro biedt om de pijn van het verlies wat te verzachten. Toen we donderdag de oppositie zagen (31 andere teams!) deed niets vermoeden dat het dreamteam Tsjechië-Italië het tot in de finale zou schoppen en deze uiteindelijk ook zou winnen, wat hen beide 25 euro en een gratis tripje naar Alicante opleverde. Ferdi was echter verhinderd dit weekend, waardoor ik, als enige supporter, door Kuba werd uitgenodigd om hem gratis te vergezellen.

 Zo geschiedde het dat we zaterdagmiddag met 3 bussen, waarbij de achterbank van uitgerekend de onze volgestouwd zat met een bende dolle Italianen die elke auto die passeerde aanleiding genoeg vonden om op de ramen te beginnen kloppen, Juventus-spreekkoren aan te heffen en meer kabaal te maken dan de gemiddelde vuvuzela, na een rit van 3,5 uur (Alicante ligt slechts 180km van Valencia) pas rond 17.30u aankwamen in Alicante. Na een bezoek met gids en 250 andere erasmussers aan het plaatselijke kasteel en wandeling door de gezellige straatjes van het historisch centrum was het al tijd om te eten. De rest van de avond wordt samengevat met de woorden ziekte van Crohn, taxi, spoedgevallen en 5u wachten in de wachtzaal, om daarna om 5u ‘s morgens met de bus terug te keren naar Valencia, wederom met dezelfde Italianen die, dronken deze keer, nóg vastberadener leken om hun medereizigers het leven zuur te maken. Al bij al geen erg geslaagde trip dus, maar toch weer een stad die we hebben gezien (ahum). Eerste en laatste keer dat ik meega met zo’n georganiseerde trips!

img_0089 img_0141 img_0155 img_0163

Het spreekt vanzelf dat er van studeren zondag weinig meer in huis kwam, maar gelukkig viel het examen vandaag wel mee en valt een positief resultaat af te wachten.

Dat was het voorlopig, ik ga nog wat verder prullen aan mijn ontwerp dat deze week eindelijk écht van start lijkt te zijn gegaan..

Hasta pronto!